Butter chicken | Domestic Science
  • Set
    125

En indisk madkultur klassiker.

En indisk streetfood klassiker.

En hverdags klassiker.

En børnevenlig og relativ økonomisk ret til madkundskab.

What’s not to like?

En omgang butter chicken er, hvad du gør den til. Den kan laves rigtig snappy, men når jeg laver retten i hjemmet, starter jeg tidligt. Hvis retten får lov at stå på komfuret i længere tid (gerne 1-2 timer), bliver smagen mere intens og dyb, mens saucen bliver endnu mere cremet i konsistens. 

Den tid har vi ikke altid i madkundskab, men jeg presser på for at få knaldet retten hurtigt sammen, således den kan stå og hygge, mens eleverne så kan lave naanbrød og gøre rent. 

Sidst men ikke mindst kan jeg godt finde på at marinere en portion kød hjemmefra eller dagen inden undervisning. Så er der en gruppe, som får min portion, mens de andre følger opskriften. Til sidst smages der på de forskellige gruppers arbejde, og her vil eleverne ofte opleve, at den portion, som har marinerede hele dagen/natten, vil være markant mere mør.

Butter chicken | Domestic Science

Butter chicken

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad, Måltider & madkultur, Streetfood
Køkken Indisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kylling og marinade

  • 2 stk kyllingebryster
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk garam masala
  • ½-1 tsk chilipulver (eller 1 chili)
  • 200 g yoghurt

Sauce

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 cm frisk ingefær
  • 20 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl fløde

Sådan gør du
 

Kylling og marinade

  • Bland yoghurt, chili, spidskommen, paprika, garam masala og koriander i skål.
  • Skær kødet i tern.
  • Kom kyllingestykkerne i yoghurten og dæk til og lad det trække i min. 30-60 minutter i køleskabet (gerne natten over eller fra morgenstund, hvilket giver mega mørt kød).

Sauce

  • Snit løg og hvidløg.
  • Riv ingefær på et råkostjern.
  • Smelt smør og olie i en gryde.
  • Sautér løg og hvidløg til de bliver bløde og blanke.
  • Tilsæt hakkede tomater og lad det simre og småboble i 15 minutter.
  • Blend saucen med en stavblender.

Samling af retten

  • Varm en pande op til middelhøj varme og tilsæt lidt olie.
  • Fisk kyllingestykkerne op ad marinaden og steg dem på den varme pande. Kassér yoghurtresterne. Der må gerne komme lidt yoghurt med, men for meget kan få sauce til at se skilt ud.
  • Når kyllingestykkerne har fået en fin stegeflade og er blevet godt brunet, smides kyllingen i gryden eller saucen i panden.
  • Tilsæt fløde og lad simre i yderligere 5-10 minutter. Retten kan sagtens stå i længere tid ved lav varme og hygge og samle masser af smag.
  • Smag til med salt, peber og evt. krydderier.

Lidt friskhakket persille eller koriander på toppen, måske en lille hånd peanuts, lidt creme fraiche og du har en lækker ret. 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide